Cappadocia

Cappadocia

cappadociaCappadocia este una dintre cele mai cunoscute regiuni din Turcia. Situata la intersectia unor drumuri care leaga Asia de Europa, regiunea impresioneaza cu o istorie tumultuoasa plasata intr-un peisaj de basm, ceea ce o face una dintre cele mai cunoscute zone turistice din Turcia.

Pentru crestini, regiunea are o importanta speciala, aici nascandu-se multi sfinti, iar primele comunitati crestine care au aparut aici au fost martirizate atunci cand crestinismul nu era inca religie recunoscuta. Acum, in zona sunt peste 200 de lacasuri de cult, Cappadocia fiind prima regiune din lume unde s-au construit manastiri. In aceasta regiune este construit orasul biblic Cezareea (in turca Kayseri, azi un oras prosper in regiune), care nu trebuie insa confundat cu alte doua orase biblice, Cezareea Palestinei sau Cezareea Antiohiei.

Din punct de vedere turistic, Cappadocia este destul de accesibila ca locatie si ca pret, fiind din in ce mai cautata de turisti. Pentru a ajunge aici, se poate lua avionul pana la Ankara, Istanbul sau Kayseri (Cezareea), iar pana la destinatie exista numeroase curse cu autocarul. In zona nu sunt de ratat mancarea turceasca, delicioasele prajituri alaturi de un ceai sau o cafea traditionale, o plimbare in zori cu balonul cu aer cald, cazarea la hoteluri sapate in stanca sau numeroasele situri din zona, inclusive manastiri bizantine vechi de un mileniu. De asemenea, pentru doritori exista numeroase hammamuri unde se pot relaxa cu o baie fierbinte sau un masaj ori o impachetare cu namol natural. Zilnic, in zori, sute de baloane cu aer cald se inalta pline cu turisti care vor sa observe zona de la inaltime si sa admire peisajul.

De neratat este muzeul in aer liber Goreme, monument UNESCO, cu un ansamblu spectaculos de manastiri sapate in piatra si fresce murale antice. Un alt loc care trebuie vizitat in Cappadocia, situat in apropierea muzeului Goreme, este valea Devrent, un loc cu peisaj selenar unde natura a sculptat rocile sub forma de animale, motiv pentru care poarta si denumirea de “Valea Imaginatiei”. Cetatile Uchisar si Ortahisar ofera panorama superbe ale zonei, mai ales in zori sau la apus.

Peisajele din Cappadocia sunt spectaculoase, avand in vedere ca relieful este vulcanic si stancos. In subteran sunt numeroase orase subterane, zona rivalizand cu catacombele Romei sau ale Parisului, insa vechimea celor din Cappadocia le plaseaza ca si moment al constructiei cu circa 3.000 de ani in urma. Bastinasii au construit retele intregi de locuinte subterane pentru a se apara de invazia imperiilor, mai ales persan si roman. Ulterior, crestinii le-au folosit pentru a se apara de invazia araba.

Author: Traveloshop

Share This Post On