Cea mai scumpa vacanta cumparata de un roman

Cea mai scumpa vacanta cumparata de un roman

vacantaIn conditiile in care criza a afectat in mod direct buzunarele romanilor si apetitul acestora pentru vacante in strainatate, agentiile de turism au fost si ele nevoite sa se adapteze noilor conditii de piata pentru a supravietui. Fie prin reducerea numarului de sucursale ale agentiilor de turism, fie prin scaderea numarului de angajati care sa reflecte reducerea vanzarilor de servicii turistice, fie prin reorientarea lor catre segmente de piata mai profitabile decat cele bazate pe city break-uri si sejururi la care agentiile de turism castiga de regula doar cativa euro per turist. Unele dintre ele au realizat un fel de reconversie alegand ca in loc sa vanda romanilor pachete turistice pentru strainatate, sa aduca turisti straini in Romania, mai profitabili. Altele au ales sa se specializeze in directia serviciilor turistice pentru destinatii exotice de exemplu.

Eturia este o astfel de agentie de turism care vinde pachete turistice catre cele mai neobisnuite destinatii: Republica Dominicana, Tanzania, China, Cuba, Noua Zeelanda sau chiar Brazilia. Asa se face ca desi numarul de clienti nu este foarte mare, profitabilitatea si cifra de afaceri sunt la niveluri semnificative. Asa se face si ca agentia a inregistrat de curand un adevarat record, cea mai scumpa vacanta cumparata de catre un roman. In fapt o familie, doi adulti si doi copii, care au facut un circuit in Statele Unite, combinand si vizitand atat coasta de est cat si coasta de vest, la un pret al serviciilor turistice de, atentie, 31.000 de euro. Vacanta personalizata, creata special pentru acesti turisti, a inclus zboruri de linie cu avionul la clasa Business, cu toate taxele incluse, de asemenea cazari la hoteluri de cinci stele.

Alte vacante personalizate vandute de aceeasi agentie de turism numara un circuit de o luna de zile in Africa pentru doi adulti care au vizitat Africa de Sud, Namibia, Botswana, Zambia, Kenya, Uganda si Tanzania si pentru care au platit 28.000 de euro, precum si un circuit de 20 de zile in COlumbia, Ecuador si insulele Galapagos pentru trei adulti care au platit pentru aceasta vacanta 25.000 de euro.

Atfel de vacante nu sunt la indemana oricui, cei care cumpara astfel de servicii facand parte din nivelele de top si middle management ale corporatiilor ori sunt antreprenori de succes cu venituri cu mult peste media nationala. Ceea ce le permite organizarea a 2-3 vacante pe an, de cele mai multe ori in sezonul de vara si de iarna, in cuplu sau in familie.

Author: Traveloshop

Share This Post On