Remember Praga

Remember Praga

PragaO poza venita astazi pe mail de la Tarom mi-a adus aminte de Praga. Ce vremuri, ce locuri, ce frumos! E adevarat ca s-a intamplat cu asa de mult timp in urma ca nici nu imi mai aduc aminte cand am vizitat capitala Cehiei, trebuie sa ma uit in arhiva de fotografii ca sa vad data, am gasit, a fost un august de 2009. Deci nu chiar cu foarte mult timp in trecut, desi pare ca a trecut o vesnicie de atunci, oare cate s-au schimbat in Praga in acest rastimp? Si parca chiar cu avioanele companiei Tarom am zburat atunci pentru un city-break care s-a dovedit a fi unul de succes. Pornind de la costul mini excursiei, ne-a costat doar 199 de euro de persoana, pret in care a fost inclus transportul cu avionul si trei nopti de cazare la un hotel aflat nu in buricul targului ci la trei statii de metrou departare de centrul vechi adica tot aproape, pana la minunatiile vazute acolo, city-break-ul a facut toti banii, ba chiar ar fi valorat mai mult la conditiile de drum si cazare oferite.

Singurul lucru despre care pot spune ca m-a surprins neplacut acolo a fost aeroportul, un aspect din-acela vechi, gri, chiar comunist pe alocuri. Noi, venind de pe Otopeni-ul nostru, ni se parea ca am dat inapoi cu cativa ani, intrebandu-ne oare unde am ajuns. Apoi drumul pana in oras cu autobuzul pana la cea mai apropiata statie de metrou pentru ca dupa aceea sa coboram in subteran pana la statia aflata chiar in vecinatatea hotelului.

Iar prima vizita a fost nu cum te-ai astepta, in centrul vechi, la primarie, unde de regula se strang miile, zecile de mii de turisti care ajung in Praga, ci undeva la marginea orasului, anume la Muzeul Aviatiei. Adicatelea am coborat din avion si ne-am dus sa vedem tot avioane. Nu de alta dar era pe lista cu lucruri de vazut pregatita inca de acasa si cum era pozitionat la marginea orasului, am zis sa mergem acolo la inceputul vacantei ca sa nu intrerupem apoi preumblarile prin centrul orasului. Adevarat spectacol aerian, desi static, cu avioane si elicoptere de toate felurile, imprastiate pe mai multe hectare, de la cele mai vechi, apropo, era acolo si un avion al lui Traian Vuia, pana la cele de razboi, moderne, de la planoare pana la avioane de pasageri, de la elicoptere pana la o capsula spatiala cu tot cu cosmonaut inauntru.

Abia dupa aceea am luat traseele sa le zicem clasice ale orasului pentru turisi, cu piata Wenceslas, piata orasului vechi, podul Carol si castelul din Praga si colina Petrin pe partea cealalta a Vltavei, cu o multime de obiective turistice si mai putin turistice vizitate, atinse, simtite si gustate dar despre care o sa scriu intr-un articol viitor.

Articol scris de Steffi.

Author: Traveloshop

Share This Post On