Tot pe drum

Tot pe drum

Mi-ar placea sa calatoresc asa, prin tara si de ce nu, chiar si prin strainatate, pe bicicleta. Distantele intre localitati nu sunt atat de mari incat sa nu le poti face intr-o zi, ba daca se intampla sa fie nevoie, uneori fiind chiar recomandat sa incerci macar o data, sa dormi in cort, dupa ce ai tras pe dreapta pe un camp ori la marginea unei paduri, mi-ar placea sa fac un tur, mai scurt sau mai lung pe bicicleta. In doi sau cu prietenii, nu poate fi decat frumos si interesant. Bine, poate mai putin pe drumurile din Romania unde, daca apari cu bicicleta pe un drum national risti sa iti iei zborul catre tufisurile de pe margine din cauza turbulentelor create de camioanele si masinile care gonesc pe langa tine, uneori cam prea aproape de tine.

Noi avem amandoi biciclete, le si folosim din cand in cand pentru preumblari urbane, in doi sau atunci cand participam la evenimente biciclistice care in ultima perioada s-au tot inmultit, semn ca lumea este din ce in ce mai deschisa catre acest mijloc de deplasare; dar pana acum nu am incercat deloc iesiri prelungite din oras. O singura data, pana la Snagov unde am ajuns cu limba scoasa de obosita ce eram, fusesem insa total nepregatita pentru o excursie totusi pe fuga. In schimb, un tur al tarii sau macar al unei regiuni, facut intr-un ritm linistit care sa nu ne provoace bataturi sau ameteli, cred ca as face cu placere.

Nu mai departe de aseara am vazut pe unul dintre canalele TV un documentar despre un cuplu de francezi, din Grenoble, care au pornit in urma cu doi ani si jumatate intr-un tur al lumii pe bicicleta. Adica sa inconjoare lumea pe doua roti. Chiar trei pentru ca in spatele bicicletei lor cu doua pereti de pedale mai aveau si o remorca din-aceea speciala pentru biciclete. Si-au plecat din Franta, au trecut in Spania si apoi in Portugalia, au traversat Atlanticul pana in Argentina, s-au impotmolit apoi in noroaiele din Bolivia, au traversat si Pacificul catre Noua Zeelanda si Australia, trecand mai tarziu in Asia de Sud-Est si navigand ca doi temerari prin toate tarisoarele acelea tocmai pana in India. Unde au fost nevoiti sa faca o pauza de bicicleta de trei saptamani pentru ca li s-a stricat ceva, nu mai tin minte ce, perioada pe care au folosit-o ca sa viziteze imensa Indie, cu trenul de data aceasta. Reveniti apoi pe doua roti au zburat pana in Turcia caci n-au primit voie si nici n-au vrut sa riste prin Pakistan sau Iran, pentru ca spre sfarsitul calatoriei sa revina in Europa. N-au ajuns si in Romania, luand-o prin Bulgaria si Serbia, episoadele urmatoare fiind dedicate revenirii lor in Franta.
 
Articol scris de Steffi.

Author: Traveloshop

Share This Post On