WizzAir cumpara 110 avioane Airbus

WizzAir cumpara 110 avioane Airbus

wizzairCompania de transport WizzAir se pregateste sa cucereasca spatiul aerian european. Operatorul low cost tocmai a confirmat angajamentul semnat in cursul lunii iunie cu producatorul de aeronave Airbus pentru achizitionarea a nici mai mult nici mai putin decat 110 avioane. Informatia a fost confirmata de catre reprezentatii Airbus dupa ce companiile semnasera la Paris un angajament in acest sens. Modelul de aeronava pe care Airbus il va livra companiei aeronautice este A321neo. Avioanele avand 239 de locuri la un standard de confort de 18 inci (spatiul destinat pasagerilor) vor fi livrate catre WizzAir incepand cu anul 2019, ultimele avioane urmand a fi incluse in flota companiei in anul 2024.

WizzAir are in flota sa 63 de avioane din gama A320 care deservesc 380 de rute din 22 de baze. Cele 110 avioane noi inseamna mai mult decat dublarea flotei de avioane ale Wizz, putand presupune insa ca o parte dintre aeronavele aflate in circulatie in prezent urmeaza sa fie retrase la sol sau vandute.

Achizitia de aeronave de la Airbus nu este intamplatoare. Cele doua companii colaboreaza inca de la infiintarea WizzAir, aceasta comanda venind sa confirme bunele relatii dintre cele doua entitati. Mai mult, modelul A321neo se potriveste de minune profilului low cost al transportatorului, aeronavele de acest tip avand cele mai mici costuri de operare dintre modelele avand un singur culoar.

Sufixul neo provine de la New Engine Option – optiunea de motor nou, aceasta serie de aeronave inlocuind familia A320ceo (Current Engine Option – optiunea de motorizare actuala), programul de modernizare incepand in anul 2006.

Author: Traveloshop

Share This Post On